Over Van Schijndel Metaal

Al meer dan negentig jaar is Van Schijndel Metaal toonaangevend in de bewerking van dunne plaat in staal, RVS en aluminium. Wij zijn gespecialiseerd in vrijwel elke vorm van plaatbewerking en als assemblagebedrijf in staat om complete eindproducten te leveren. Ons servicegerichte team van vakmensen maakt ons tot een betrouwbare partner. Veel van onze klanten beschouwen Van Schijndel Metaal als een verlengstuk van hun bedrijf. Op dat vertrouwen zijn wij trots!

 • Elektronica industrie
 • Voedselmachines
 • Display en point-of-sale
 • Vending machines

Zoekt u een specialist in
plaatwerk of metaalbewerking?

bel 0162 312 694

Het bedrijf

Van Schijndel Metaal BV is een dynamische onderneming met meer dan 30 medewerkers, 3.500 m2 vloeroppervlakte en een hightech machinepark. Vanuit ons moderne familiebedrijf in Dongen ontwikkelen, produceren en bewerken wij een breed assortiment producten van staal, RVS en aluminium. Al onze medewerkers zijn vakbekwame, gediplomeerde metaalbewerkers die over ruime ervaring beschikken. Regelmatig leiden wij jongeren op tot metaalbewerker zodat de fijne kneepjes van het vak van metaalbewerker bewaard blijven en u ook in de toekomst bij ons kunt beschikken over deskundige en ervaren metaalbewerkers.

Metaalbewerking, poederlakken en assemblagebedrijf

Van Schijndel Metaal is gespecialiseerd in plaatbewerking, lasersnijden, engineering en poederlakken. Wij produceren RVS, aluminium en stalen behuizingen voor machines en apparaten die moeten voldoen aan hoge eisen qua vormgeving en afwerking. Wij leveren losse modules, maar zijn ook een assemblagebedrijf dat compleet geassembleerde machines en apparaten levert.

Meedenken over plaatbewerking

Zo hard als metaal is, zo buigzaam is Van Schijndel Metaal in het meedenken en ontwikkelen van uw idee op elk moment van het proces. Vanaf het ontwerp tot de finishing touch zijn wij de flexibele en creatieve partner voor al uw plaatwerk. Door ons al bij het ontwikkelen van uw product te betrekken maakt u optimaal gebruik van onze jarenlange ervaring in plaatbewerking en als assemblagebedrijf. Deze samenwerking heeft al bij veel van onze klanten tot forse kostenbesparingen geleid.

Onze klanten

Onze klanten zijn actief in de machine- en apparatenbouw in verschillende branches. Omdat we de beschikking hebben over een compleet eigen machinepark kunnen we de kwaliteit van onze producten van A tot Z waarborgen. Vrijwel elke metaalbewerkingstechniek hebben wij in huis. Van kanten en verspanen tot lassen en lasersnijden. Daarnaast onderscheiden wij ons met een eigen poederlakstraat en als assemblagebedrijf. Wij zetten al deze technieken en mogelijkheden in, onder andere voor klanten uit de volgende branches:

 • Elektronica industrie
  Wij fabriceren hoogkwalitatieve maatwerkbehuizingen in plaatwerk voor de elektronicamarkt.
 • Voedselmachines
  Fabrikanten in deze branche schakelen ons in vanwege onze expertise op het gebied van RVS.
 • Display en point of sale
  U valt op met de door ons geproduceerde point of sale artikelen, displays en informatiezuilen.
  Vendingmachines
  Voor veel van deze machines, gevuld met allerlei producten, maken wij de metalen onderdelen.

Historie Van Schijndel Metaal BV

Van Schijndel Metaal BV is in 1932 opgericht door Jan van Schijndel en Nel van Schijndel-Jacobs. Het bedrijf kent een rijke historie. Wat ooit begon met machines en machineonderdelen voor vooral de schoenindustrie, werd in de jaren 60 aangevuld met de productie van koelkasten onder de naam Intercool. Deze koelkasten werden wereldwijd geëxporteerd. Voor het lakken gebruikte Intercool een in die tijd revolutionair nieuwe techniek: poedercoaten. In de loop van de jaren die volgden, ontwikkelde het bedrijf zich verder zich tot een totaalleverancier en als assemblagebedrijf op het gebied van plaatwerk.

Totaalleverancier en assemblagebedrijf

Tegenwoordig maakt Van Schijndel Metaal geen koelkasten meer. Het leveren van maatwerk in plaatwerk heeft een grote vlucht genomen. Ons bedrijf ontwerpt, ontwikkelt en produceert tegenwoordig allerlei producten uit dunne metaalplaat. Door al onze vakkennis, een uitgebreid machinepark en een eigen afdeling engineering en ontwikkeling, kunnen wij opereren als totaalleverancier. We onderscheiden ons daarbij met onze eigen poederlakinstallatie en als assemblagebedrijf. Hierdoor kunnen we onze klanten hun producten en constructies compleet gelakt en geassembleerd leveren. Dat scheelt ze geld en tijd.

Wat kunnen we voor u betekenen?

Kunnen wij iets voor uw branche betekenen op het gebied van metaalbewerking en als assemblagebedrijf? Bent u op zoek naar een toeleverancier die met u meedenkt? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Van Schijndel Metaal staat u graag te woord.
Van Schijndel Metaal – De specialist in plaatwerk en metaalbewerking! Gevestigd in Dongen (tussen Tilburg en Breda).

Team

Maak een virtuele tour bij Van Schijndel Metaal

Bent u benieuwd hoe ons bedrijf er van binnen uitziet? U kunt een virtuele tour door het gebouw van Van Schijndel Metaal maken.