Beken kleur in 2020 met Pantone 19-4052 Classic Blue

De kleur van het jaar 2020 is Pantone 19-4052 Classic Blue. Poedercoaten kan in meer dan 2.200 kleuren, dus ook in deze diepblauwe elegante kleur. Durf jij het aan? Jouw product in deze kleur? 

Pantone 19-4052 Classic Blue

Deze blauw is een prachtige diepe kleur. Het straalt elegantie en betrouwbaarheid uit. Maar ook durf. De kleur doet het goed op verschillende materialen en in verschillende structuren. En is makkelijk te combineren met andere kleuren. Pantone of PMS is een universeel coderingssysteem voor inkt. De RAL-kleur die het dichtst in de buurt van deze PMS-kleur komt, is RAL 270 30 40 uit de RAL-design-collectie.

Pantone Classic Blue, kleur van 2020

Een andere kleur of structuur = een andere uitstraling

Kleur beïnvloedt de uitstraling

Natuurlijk bepaalt het ontwerp van je product de uitstraling. Maar onderschat de invloed van kleur niet. Dus: wat moet jouw product uitstralen? Mensen vinden producten leuker als de kleur klopt het met soort product. Functionele kleuren (bijvoorbeeld grijs, zwart, groen en blauw) versterken gebruiksproducten. En sociaal-zintuiglijke kleuren (zoals rood, geel, roze, paars) versterken producten met een beleving. Zo bekeken biedt de kleur van het jaar 2020 prachtige mogelijkheden voor de uitstraling van panelen en behuizingen.

Eindeloze mogelijkheden qua kleur en uitvoering

Heb je de kleur van je poedercoating bepaald? Dan kun je nog nadenken over de verschillende uitvoeringen: mat, zijdeglans, hoogglans. Wel of geen subtiele glinstering. Een grove of juist een fijne structuur.
Kijk daarbij ook naar de functie van je product. Is het belangrijk dat je het goed kunt schoonhouden? Ga dan voor hoogglans. Wil je niet iedere vingerafdruk zien? Dan is mat of een fijne structuur een betere keus. Benieuwd naar de ‘look’ van jouw product? Bekijk het online, of in het echt in het Colour Experience Center van Eurolacke.

Benieuwd naar mogelijkheden voor poedercoating van jouw producten?

Van Schijndel Metaal heeft een eigen poederlakinstallatie. Met 50 jaar ervaring in plaatbewerking en poedercoaten adviseren we je niet alleen over wat er mogelijk is, maar leveren we maatwerk met het beste resultaat.
Mail naar info@vanschijndel.nl of bel 0162 312 694: we denken graag met je mee.