Vakmanschap

Bij een bezoek aan ons bedrijf, word je bij binnenkomst direct geconfronteerd met onze geschiedenis. Het pand uit de jaren 50 heeft gelukkig haar sfeer weten te behouden en mooie details als geknipt voegwerk en stalen kozijnen zitten nog steeds op hun plek. We zijn trots op onze geschiedenis die terug gaat tot 1932, toen Jan van Schijndel en Nel van Schijndel-Jacobs ons bedrijf startten. En het is al die tijd een familiebedrijf gebleven met op dit moment Jessica van Schijndel aan het roer. Als je wat verder loopt door de entree, zie je een mooi collage van foto’s waarop reeds lang gepensioneerde medewerkers midden jaren 70 hun werkzaamheden uitvoerden. Veel werk werd nog met de hand gedaan of met zeer robuuste machines.

Vakmanschap Van Schijndel Metaal

Als je nog wat verder loopt, kom je in onze fabriek en sta je direct in 2020. Het contrast is groot. Het metaal wordt gesneden met een laser, of geponst met een CNC gestuurde machine. Het frezen gebeurt ook volautomatisch op onze moderne computergestuurde freesbank en even later passeer je een cobot. De kantbanken zijn offline programmeerbaar en 3

D modellen op het beeldscherm helpen de medewerkers op weg. Ontvetten doen we in een gigantische automatische machine die ook met touchscreens wordt bediend. Zelfs de natte afzuiging van onze nieuwe schuurcabine, ziet er futuristisch uit met blauw neonlicht in een RVS behuizing. Kortom, het is 2020 en ons bedrijf maakt gebruik van de modernste technieken.

Als je al die techniek zo ziet, zou je haast denken dat het handwerk en vakmanschap overbodig aan het raken is. Het gebeurt toch allemaal met schermpjes en toetsen, niet waar ? Gelukkig is dat niet zo. Nog steeds hebben we vaklui nodig. Mensen met liefde voor het plaatwerk en oog voor kwaliteit. Je zult toch eerst moeten weten wat er met het metaal moet gebeuren, voordat je er een machine op los laat. Eerst goed, dan snel, is al sinds jaar en dag ons motto. We hebben gelukkig een flink aantal mensen die al lang in dienst zijn en het vak willen overdragen aan nieuwe generaties. En we hebben ook de jongeren die het willen leren.

Onlangs viel het weer eens op hoe zeer we hechten aan dit vakmanschap. Bij het aanschaffen van een nieuwe ontbramings machine werden we voorzien van veel informatie over snelheden, terugverdientijden, cost per unit etc. En natuurlijk vinden we dat allemaal belangrijk, want we zijn een commercieel bedrijf. Toch woog het oordeel van onze vakmensen het zwaarst. Vaardige handen voelden aan ontbraamde proefplaatjes en hun ogen spieden naar onvolkomenheden. Handen en ogen. Meer hadden zij niet nodig. En uiteraard is hun advies gevolgd.

Innovatie kan alleen succesvol zijn als ze geborgd is door vakkennis.

Benieuwd hoe we jouw product eerst goed en dan snel kunnen produceren?

Zo hard als metaal is, zo buigzaam is Van Schijndel Metaal bij de ontwikkeling en productie van jouw idee. Met bijna 90 jaar ervaring in plaatbewerking in eigen huis, adviseren we je niet alleen over wat er mogelijk is, maar leveren we maatwerk met het beste resultaat. Mail naar info@vanschijndel.nl of bel 0162 312 694: we denken graag met je mee.

Leave a Reply