Zo passen wij de LEAN principes toe.

Al jaren passen we binnen Van Schijndel Metaal de beroemde LEAN principes toe.
Het systeem dat begin 20ste eeuw ontstond en groot is geworden in de Toyota fabrieken, gaat voor ons uit van de twee belangrijkste basisprincipes: het creëren van waarde voor de klant en het voorkomen van verspilling.

Het creëren van waarde voor de klant.

Lean principes waarde toevoegen

Het creëren van waarde voor onze klanten gaat verder dan alleen voldoen aan de klantvraag.
Uiteraard wordt de klantvraag vervuld, maar we zetten graag net een stapje meer. Met al onze ervaring in plaatwerk, kunnen we onze klanten adviseren van ontwerp tot eindproduct.
Als toeleverancier zijn we ons bewust van onze plaats in de keten. Onze klanten hebben vaak veel expertise met betrekking tot hun eigen eindproduct. Vaak wordt ons plaatwerk gebruikt om bijvoorbeeld elektronica in te bouwen. Daar ligt dan ook vaak de kennis en kracht van de klant.
Wij adviseren op onze beurt om bijvoorbeeld een behuizing mooier, eenvoudiger, steviger of goedkoper te kunnen maken. Net even buiten het gezichtsveld van de klant, maar zeker niet onbelangrijk.

Het voorkomen van verspilling

Lean kent verschillende soorten verspilling die voorkomen moeten worden:
• Te veel onnodig transport
• Te hoge voorraden op het verkeerde moment
• Onnodige bewegingen van goederen binnen het bedrijf
• Wachttijden tussen handelingen
• Meer produceren dan gevraagd, overproductie
• Te veel handelingen, wat resulteert in overprocessing
• Fouten en defecten
• Ongebruikt talent

Om te zorgen dat we bovenstaande verspillingen voorkomen concentreren wij ons op 3 belangrijke zaken:
• Ons machinepark moet steeds up to date zijn en goed onderhouden, zodat uitval en dus onnodige wachttijden voorkomen worden.
• We proberen al het talent van ons personeel te benutten. Het zijn allemaal vakmensen die vaak meerdere facetten van plaatbewerking beheersen. Crosstraining is ook een belangrijk onderdeel van onze bedrijfsvoering
• Het belangrijkste aspect is uiteraard een goede planning. Met de door ons zelf ontwikkelde plantool, kunnen we elke order opsplitsen in losse handelingen en deze daarna soepel door onze fabriek laten lopen, waarbij we optimaal gebruik maken van mens en machine en tussenliggende voorraden worden geminimaliseerd.

Door deze delen uit de grote LEAN gereedschapskist te gebruiken, lukt het ons de klantwens te overtreffen en een hoge leverbetrouwbaarheid te kunnen garanderen.

Benieuwd hoe jouw producten goed en vlot door ons proces kunnen lopen?

Zo hard als metaal is, zo buigzaam is Van Schijndel Metaal bij de ontwikkeling en productie van jouw idee. Met bijna 90 jaar ervaring in plaatbewerking in eigen huis, adviseren we je niet alleen over wat er mogelijk is, maar leveren we maatwerk met het beste resultaat.
Neem contact met ons op: we denken graag met je mee.

Neem contact op

Leave a Reply