Lasersnijden

Lasersnijden is het snijden van plaatwerk met een laserstraal. U kunt bij Van Schijndel Metaal terecht voor het lasersnijden van allerlei metaalsoorten. Lasersnijden is een snelle en makkelijke manier om bij plaatbewerking een vorm of gatenpatroon uit te snijden. Het vlakke product heeft vrijwel geen braam en is zeer nauwkeurig uitgesneden. Het voordeel van lasersnijden boven ponsen is de snelheid en de mogelijkheid om ingewikkelde vormen uit te snijden.

Neem direct contact op

Zoekt u een specialist in
plaatwerk of metaalbewerking?

bel 0162 312 694

Lasersnijden metaal

Lasersnijden van metaal? Het lasersnijden van metaal vereist veel vakkennis en techniek. Bij Van Schijndel Metaal kunnen we staal lasersnijden, aluminium lasersnijden en RVS lasersnijden. Echter, ook minder vaak gebruikte metalen zoals koper en messing kunnen we uitstekend lasersnijden dankzij onze speciale fiber lasersnijmachine. Met onze laser is het bovendien mogelijk om platen met een folie te snijden. Dat kan probleemloos met een speciale laserfolie. Voor het lasersnijden van metaal bent u bij Van Schijdel Metaal aan het juiste adres.

Bystronic Bysprint 3015 fiber lasersnijmachine

Voor het lasersnijden van de plaatwerk onderdelen beschikt Van Schijndel Metaal over de Bystronic Bysprint 3015 fiber lasersnijmachine. Deze machine is heel geschikt voor het verwerken van dunne plaat. Afhankelijk van de metaalsoort kunnen we met deze machine tot maximaal 8 mm dik snijden. Om een mooie schone snede zonder oxidatiehuid te maken, gebruiken we bij het lasersnijden in de meeste gevallen stikstof. De maximale afmeting voor het lasersnijden van plaatwerk is 3.000 mm x 1.500 mm. De hoge bewerkingssnelheid en het lage energieverbruik, maken de Bystronic Bysprint heel kostenefficiënt.

Aluminium lasersnijden

Aluminium lasersnijden? Bij Van Schijndel Metaal bent u ook aan het goede adres wanneer het neerkomt op aluminium lasersnijden. Onze medewerkers zijn experts op dit gebied en kunnen met alle nauwkeurigheid verschillende metaalsoorten voor u lasersnijden. Daarnaast beschikken we over de juiste apparatuur om met aluminium lasersnijden een prachtig resultaat te realiseren. Daarnaast kunnen wij met aluminium lasersnijden zonder problemen complexe contouren heel precies uitsnijden.

RVS lasersnijden

RVS lasersnijden? Ook voor RVS lasersnijden kunt u bij ons terecht. RVS lasersnijden doen wij op een effectieve en nauwkeurige manier met behulp van de juiste apparatuur. Daarnaast is lasersnijden van nature een heel effectieve en nauwkeurige manier van metaal bewerken. Wij kunnen het RVS tot in de kleinste detail bewerken. Onze medewerkers weten hoe ze de opdrachten voor RVS lasersnijden, Aluminium lasersnijden en de overige metaalproducten op hoge kwaliteit uit moeten voeren.  

Lasersnijden van complexe vormen

Lasersnijden zorgt voor een zeer fijne snede en weinig materiaalverlies. Zonder problemen is het mogelijk om met lasersnijden complexe contouren te snijden. Lasersnijden is daardoor een heel geschikte techniek voor het snijden van ingewikkelde vormen die met stansen of ponsen minder makkelijk mogelijk zijn.

Voordelen van lasersnijden bij Van Schijndel Metaal

• Extreem snel op dunne plaat, tot 47 meter per minuut bij RVS 304 van 0,8 mm.
• Een prachtig snijresultaat waardoor nabehandeling geminimaliseerd wordt.
• Lasersnijden met stikstof, waardoor een snede zonder oxidatiehuid ontstaat.
• Een laag energieverbruik, dus een scherpe kostprijs.
• Door het uitgebreide machinepark kunnen we snel leveren.

Zoekt u een expert in het lasersnijden van staal, aluminium, RVS, koper of messing? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. De experts van Van Schijndel Metaal denken graag met u mee.

Van Schijndel Metaal – De specialist in lasersnijden metaal! Gevestigd in Dongen (tussen Tilburg en Breda).

Voordelen

  • Eigen poederlakstraat
  • Meedenken
  • Korte levertijden
  • Kennis van techniek