MAG lassen

MAG lassen is de afkorting voor Metal Active Gas. De techniek bij MAG lassen is hetzelfde, maar er zit een groot verschil in het gebruik van het gas. MAG lassen valt onder de categorie ‘elektrisch booglassen’ en het werkt met afsmeltende elektrode. De lastechniek wordt met name gebruikt in de machinebouw zoals bij de productie van voertuigen, tanks en leidingen. Daarnaast is scheepsbouw ook een grote branche waar MAG lassen veel voorkomt. Het team van Van Schijndel Metaal is door de jarenlange ervaring gespecialiseerd in vrijwel alle lastechnieken, waaronder MAG lassen.

Zoekt u een specialist in
plaatwerk of metaalbewerking?

bel 0162 312 694

Wat is MAG lassen?

Bij MAG lassen wordt er gebruik gemaakt van actief gas. Het gasmengsel bestaat uit agron, kooldioxide en zuurstof. Afhankelijk van het materiaal kunnen de verhoudingen aangepast worden, zodat spatten voorkomen worden. MAG lassen wordt met name ingezet voor ongelegeerde en laaggelegeerde staalsoorten. Hieronder vallen aluminium en aluminium legeringen. MAG lassen wordt heel vaak gebruikt. Door middel van MAG lassen kunnen er hoge temperaturen en hoge neersmelt bereikt worden. Het lasproces is echter alleen toepasbaar in gesloten ruimtes. Het beschermgas kan anders wegwaaien door de wind. Hierdoor wordt de lasnaad blootgesteld aan oxidatie, wat resulteert in roestvorming en lage kwaliteit. MAG lassen is ook uiterst geschikt voor robotisering, hierdoor zullen uw producten veel sneller klaar zijn dan bij bijvoorbeeld TIG lassen.

Voordelen van MAG lassen

  • Hoge lassnelheid
  • Hoge inschakelduur
  • Uitstekende bescherming tegen oxidatie
  • Weinig warmte-inbreng
  • Toepasbaar in alle lasposities

MAG lassen door Van Schijndel Metaal

MAG lassen van plaatwerk bij Van Schijndel Metaal? Ons team is gespecialiseerd in vrijwel elke vorm van plaatbewerking en wij streven altijd naar een perfect en compleet eindproduct. Naast MAG lassen zijn wij ook gespecialiseerd in MIG lassen, TIG lassen, plaatbewerking, lasersnijden, engineering, verspaning en poedercoaten. Benieuwd naar de mogelijkheden met betrekking tot MAG lassen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen u graag verder.

MIG lassen bij Van Schijndel Metaal