MIG lassen

MIG lassen is een afkorting voor Metal Inert Gas (MIG). De techniek bij MAG lassen is hetzelfde, maar er zit een groot verschil in het gebruik van het gas. Bij MIG lassen wordt er gelast met non-ferro metalen en inerte gassen. Hiervoor wordt meestal Argon gebruikt. MIG lassen wordt met name gebruikt voor het lassen van koper, aluminium of aluminiumlegeringen. Het team van Van Schijndel Metaal is door de jarenlange ervaring gespecialiseerd in vrijwel alle lastechnieken, waaronder MIG lassen.

Zoekt u een specialist in
plaatwerk of metaalbewerking?

bel 0162 312 694

Wat is MIG lassen?

MIG lassen is een lasproces dat vaak gebruikt wordt in de machinebouw, kernenergie sector, fijnmechanische industrie en voor de productie van tanks en leidingen. Door de inerte gassen die gebruikt worden bij het MIG lassen kan er met veel hogere temperaturen gelast worden. De lasnaad is van hoge kwaliteit doordat er geen oxidatie ontstaat. Daarnaast is er geen slakvorming bij het MIG lassen. Zuurstof heeft geen invloed op de lasnaad door het beschermgas. Door de snelheid van het MIG-lassen neemt ook de mate van vervorming af, omdat er minder warmte-inbreng is op de materialen. Er moet echter bij deze techniek wel in een afgesloten ruimte gelast worden, omdat het in de buitenlucht leidt tot een drift van het beschermgas. Benieuwd naar de andere lastechnieken? Kijk dan eens bij TIG lassen of MAG lassen.

Voordelen van MIG lassen

  • Hoge lassnelheid
  • Hoge inschakelduur
  • Weinig warmte-inbreng
  • Uitstekende bescherming tegen oxidatie
  • Toepasbaar in alle lasposities

MIG lassen door Van Schijndel Metaal

MIG lassen van plaatwerk bij Van Schijndel Metaal? Ons team is gespecialiseerd in vrijwel elke vorm van plaatbewerking en wij streven altijd naar een perfect en compleet eindproduct. Naast MIG lassen zijn wij ook gespecialiseerd in MAG lassen, TIG lassen, plaatbewerking, lasersnijden, engineering, verspaning en poedercoaten. Benieuwd naar de mogelijkheden met betrekking tot MIG lassen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen u graag verder.

mig lassen bij van schijndel metaal

Aanleverspecificaties voor jouw projecten

Bij Van Schijndel Metaal zetten we ons in om uw aanvragen snel en met de hoogste precisie te behandelen. Voor de calculatie is het van groot belang dat uw ontwerpbestanden worden aangeleverd in een van de volgende ondersteunde formaten: STEP, DXF, of PDF. Deze formaten stellen ons in staat uw ontwerpen direct en zonder fouten te verwerken.

Zorg ervoor dat uw bestanden volledig en correct zijn, met zoveel mogelijk noodzakelijke details en specificaties. Dit omvat afmetingen, materiaalspecificaties, en eventuele bijzondere instructies die nodig zijn voor het productieproces. Een compleet en duidelijk bestand helpt de snelheid van de calculatie.

Mocht u vragen hebben over hoe u uw bestanden het beste kunt voorbereiden of technische vragen hebben, neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.