Van Schijndel Metaal – One Stop Shop voor gepoedercoat plaatwerk

Bij Van Schijndel Metaal profiteert u al meer dan 90 jaar van een complete one-stop-shop ervaring, met snelle levertijden, de flexibiliteit om zowel kleinere productseries als grote aantallen te produceren en een eigen poedercoatafdeling voor hoogwaardige afwerking.

PEM-inserts plaatsen
Kanten Van Schijndel Metaal

Van Schijndel Metaal biedt als one-stop-shop in dun plaatwerk een volledig geïntegreerd proces, van engineering en productie tot poedercoating. Bovendien werkt Van Schijndel Metaal samen met betrouwbare en langdurige partners op het gebied van uitbesteding, om zo haar klanten de beste kwaliteit en service te bieden.

 • Engineering
  De engineering afdeling ondersteunt u bij de ontwikkeling van nieuwe producten. Hierbij kan het gaan om compleet nieuwe producten, een deel van een product of het redesign van uw bestaande product. Zo helpen wij u niet alleen bij het productieproces, maar ook het ontwerpproces.
 • Lasersnijden
  Lasersnijden is een nauwkeurige en snelle manier om plaatmateriaal te snijden met behulp van een laserstraal. De laserstraal zorgt voor een zeer scherpe snede en laat geen bramen achter, waardoor nabewerking vaak niet nodig is. Hierdoor is het bewerken van plaatwerk niet alleen sneller maar ook nauwkeuriger.
 • Ponsen
  Voor het ponsen heeft Van Schijndel Metaal de beschikking over een eigen CNC ponsmachine. CNC ponsen is een voordelige methode om plaatwerk te voorzien van vervormingen, logo’s en uitsparingen. 
 • Verspaning
  Bij Van Schijndel Metaal bieden we ook verspaning aan. Verspaning is het proces waarbij metaal wordt bewerkt door middel van snijgereedschap, zoals boren, draaien, frezen en tappen. Dit gebruiken we om complexe metalen onderdelen op maat en met de gewenste vorm en afmetingen te maken.
 • Kanten
  Bij plaatbewerking is kanten of zetten een van de meest essentiële handelingen. Met behulp van 5 LVD kantbanken kunnen er nauwkeurig hoeken in het product gebogen worden. Met behulp van het offline programmeren van kant-programma’s, kan Van Schijndel Metaal de hoogst mogelijke repeteerbaarheid garanderen.
 • Lassen
  Bij Van Schijndel Metaal hebben we jarenlange ervaring in het lassen van verschillende soorten materialen, zoals aluminium, staal en RVS. Bij Van Schijndel Metaal wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van TIG-lassen. Dit omdat het veel zichtwerk betreft wat nadien nog geschuurd dient te worden. Bovendien zorgt lassen voor een sterke verbinding, wat essentieel is voor de veiligheid en betrouwbaarheid van het eindproduct
 • Poedercoaten
  Poedercoaten is een techniek waarbij poeder verf elektrostatisch opgeladen wordt en vervolgens op het eindproduct wordt gespoten. Het eindproduct wordt daarna in een oven geplaatst, waar de poeder verf smelt en zich hecht aan het oppervlak van het werkstuk. Dit proces zorgt voor een zeer duurzame, hoogwaardige afwerking die bestand is tegen corrosie, krassen en slijtage.
 • Assemblage
  Wij beschikken over een uitgebreid machinepark voor plaatbewerking en assemblage. Snel, efficiënt en nauwkeurig stellen wij voor u eenvoudige tot zeer complexe producten samen. Onze vakmensen op de assemblage-afdeling zorgen voor een perfecte afwerking van het afgesproken eindproduct.
 • PEM inserts
  Als laatst bewerking kunnen wij ook PEM inserts instaleren. PEM inserts zijn kleine bevestigingsonderdelen zoals boutjes en moertjes die met behulp van een persmachine bij uw producten aangebracht worden. Hierdoor kan het eindproduct gemakkelijker in elkaar gezet worden. Deze PEM inserts kunnen worden bevestigd in RVS, aluminium en staal en worden met grote nauwkeurigheid aangebracht aan uw product.

Profiteer van het voordeel van Van Schijndel Metaal als one-stop-shop voor al uw plaatwerk Met onze uitgebreide expertise en complete service bieden wij hoogwaardige oplossingen op maat, met korte levertijden en een eigen poedercoatafdeling voor de beste afwerking. Bezoek ons vandaag nog en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.

Vraag een offerte aan