Totaalleverancier van metaalbewerking

Van Schijndel Metaal is al meer dan 80 jaar deskundig in metaalbewerking. Wij zijn toonaangevend op het gebied van plaatbewerking van staal, RVS en aluminium. Met een team van vakmensen vertalen wij uw wens op het gebied van metaalbewerking en plaatbewerking in het juiste resultaat.

Zoekt u een specialist in
plaatwerk of metaalbewerking?

bel 0162 312 694

Voordelen

  • Eigen poederlakstraat
  • Meedenken
  • Korte levertijden
  • Kennis van techniek

Eén adres voor alle metaalbewerking

Van Schijndel Metaal levert plaatwerk van hoge kwaliteit. Wij zijn specialist in het leveren van maatwerk in metaalbewerking. Dat maatwerk kunnen we leveren dankzij ons uitgebreide moderne machinepark voor metaalbewerking inclusief een eigen poederlakstraat. De meeste bewerkingen voeren wij in onze eigen fabriek uit. Daardoor hoeft uw product ons terrein niet te verlaten. Dat biedt belangrijke voordelen zoals:

• Minder uitbesteedadressen
• Kortere doorlooptijden
• Levering van maatwerk in metaalbewerking
• Goede kwaliteit tegen een scherpe prijs

In de afgelopen 80 jaar hebben wij een unieke hoeveelheid technische kennis vergaard op het gebied van metaalbewerking. Daardoor werken wij snel, efficiënt en nauwkeurig. En uiteraard werken wij alle producten op de meest optimale manier af.

Bewerkingen die wij in eigen huis uitvoeren

Lasersnijden
Ponsen
Kanten
Lassen
Poedercoaten
Assemblage
Verspaning
Overige bewerkingen

Totaalleverancier in plaatbewerking

Wij zijn een totaalleverancier met de focus op eindproducten. Onze productiefaciliteiten maken het mogelijk een groot aantal metaalbewerkingen uit te voeren en kant en klare producten te leveren. Daarbij kan het gaan om enkelvoudige producten, maar ook om samengestelde delen en plaatwerkconstructies zoals omkastingen. Al deze producten produceren wij met grote precisie. Hierbij zijn alle varianten mogelijk, van 0,5 tot 5,0 millimeter plaatdikte.

Specialist in serieproductie

Van Schijndel Metaal is perfect ingericht op het produceren van kleine series metaalproducten tot 500 stuks met veel of weinig bewerkingen. Wij maken al decennia lang complexe producten en zijn gewend alle processen te borgen en in structuren vast te leggen. We zijn goed ingericht op producten die meer dan eens gemaakt moeten worden. Dan kan telkens om veel stuks gaan, maar 1 stuk een aantal keren per jaar is ook mogelijk. Om dit mogelijk te maken werken wij met met een ERP-systeem: een Enterprise Resource Planning systeem. Dit is software waarmee we de productie, logistiek en financiële processen in ons bedrijf geïntegreerd met elkaar beheersen. Hierdoor kunnen wij ook prima maatwerk leveren.

Uw plaatwerk snel leverbaar en tegen lagere kosten

Door ons uitgebreide machinepark inclusief eigen poederlakstraat kunnen we snel leveren. Onze eigen poederlakstraat zorgt voor kortere doorlooptijden, minder uitval en lagere kosten door het wegvallen van het transport en het verpakken van de ongelakte delen. Ook onze focus op lean manufacturing helpt ons daarbij. Want ook dat heeft geleid tot kortere doorlooptijdtijden. Ons logistieke systeem zorgt daarnaast voor een perfecte leverbetrouwbaarheid. Die schommelt bij ons rond 97%. Heel belangrijk voor ons en voor u als klant.

Levering op afroep

Levering op afroep is een dienstverlening waarmee we bedrijven die met kanban en JIT werken bedienen. U kunt met ons een overeenkomst aangaan waarbij wij garant staan voor levering van een bepaald aantal producten. Wij houden dan een voorraad van uw producten aan en zorgen dat u die producten op tijd en in de juiste hoeveelheid in huis heeft.

Meedenken en engineering

Samen met u ontwikkelen we het beste product tegen de beste prijs. Wij stellen daarbij al ons verstand van plaatwerk en metaalbewerking tot uw beschikking. Eigen engineering in 3D helpt u en ons daarbij. Heeft u een nieuw product bedacht en wilt u dat laten engineeren dan kan ook dat bij Van Schijndel Metaal.

Metaalbewerking uitbesteden zonder zorgen

Regelmatig besteden wij specialistische metaalbewerking uit aan onze betrouwbare leveranciers.
Denk aan oppervlaktebehandelingen zoals bedrukken, screenen, beitsen en passiveren. Een deel van het draai- en freeswerk besteden we ook uit. Poederlakken en verspanend werk zoals soevereinen of het aanbrengen van facetranden en kamers doen we in eigen huis. Andere verspanende bewerkingen besteden we wel uit. Uitgangspunt is dat we u als klant het werk uit handen nemen. De onderdelen komen volledig bewerkt bij u binnen inclusief de overige uitbestedingen.

Wilt u meer weten?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden, of heeft u een vraag over plaatwerk of metaalbewerking? Van Schijndel Metaal beschikt over uitstekende vakmensen met jarenlange ervaring. Zij beantwoorden graag al uw vragen over plaatbewerking van staal, roestvaststaal en aluminium.
Van Schijndel Metaal – De specialist in metaalbewerking! Gevestigd in Dongen (tussen Tilburg en Breda).