TIG lassen

TIG lassen is een hele specifieke techniek. Het wordt met name gebruikt voor hooggelegeerd staal zoals RVS, aluminium en roestvast staal. Daarnaast wordt het ook met regelmaat gebruikt voor laaggelegeerd staal, hierbij is de lassnelheid relatief laag. Van Schijndel Metaal jarenlange ervaring en deskundigheid in verschillende lastechnieken, waaronder TIG lassen. Voor al uw laswerk kunt u bij ons terecht.

Zoekt u een specialist in
plaatwerk of metaalbewerking?

bel 0162 312 694

Wat is TIG lassen?

TIG lassen staat voor Tungsten Inert Gas en valt onder de categorie elektrisch booglassen. Er wordt gebruik gemaakt van niet-afsmeltende elektrode, gemaakt van wolfraam. Bij het TIG lassen ontstaat er een vlamboog van 14000 graden Celsius tussen een wolfraam-elektrode en het werkstuk. Het smeltbad loopt op tot 7000 graden Celsius. Tijdens het TIG lassen wordt de toorts met de ene hand op het materiaal gericht en met de andere hand wordt het toevoegmateriaal aangebracht in het smeltbad. Hierdoor kan er heel precies werk worden verricht. De lasnaden zijn uitstekend wanneer het werk af is. Naast TIG lassen zijn wij uiteraard ook zeer bedreven met andere lastechnieken, bent u benieuwd naar de andere lastechnieken? Kijk dan eens bij MIG lassen en MAG lassen.

Voordelen van TIG lassen

TIG lassen kan breed worden toegepast, omdat het in allerlei posities toepasbaar is. Alle voordelen van TIG-lassen op een rij:
• Hoge laskwaliteit
• In alle posities toepasbaar
• Goede bescherming tegen oxidatie
• Hoge inschakelduur
• Geringe inbreng van warmte
• Geen vorming van slak

TIG lassen bij Van Schijndel Metaal

TIG lassen is één van de specialisaties bij Van Schijndel Metaal. Door de jarenlange ervaring en deskundigheid van het team zorgen wij voor uitstekend laswerk. Al meer dan tachtig jaar is Van Schijndel Metaal toonaangevend in vrijwel elke vorm van plaatbewerking en in staat om een prachtig eindproduct te leveren. Kunnen wij iets betekenen voor uw branche op het gebied van metaalbewerking en als assemblagebedrijf? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen u graag verder.

MIG lassen bij Van Schijndel Metaal

Aanleverspecificaties voor jouw projecten

Bij Van Schijndel Metaal zetten we ons in om uw aanvragen snel en met de hoogste precisie te behandelen. Voor de calculatie is het van groot belang dat uw ontwerpbestanden worden aangeleverd in een van de volgende ondersteunde formaten: STEP, DXF, of PDF. Deze formaten stellen ons in staat uw ontwerpen direct en zonder fouten te verwerken.

Zorg ervoor dat uw bestanden volledig en correct zijn, met zoveel mogelijk noodzakelijke details en specificaties. Dit omvat afmetingen, materiaalspecificaties, en eventuele bijzondere instructies die nodig zijn voor het productieproces. Een compleet en duidelijk bestand helpt de snelheid van de calculatie.

Mocht u vragen hebben over hoe u uw bestanden het beste kunt voorbereiden of technische vragen hebben, neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.