Engineering: ontwikkeling van plaatwerk

Heeft u een nieuw product bedacht dat u wilt laten engineeren? Ook dat kan dat bij Van Schijndel Metaal. Wij beschikken over een eigen afdeling engineering die u ondersteunt bij de ontwikkeling van nieuwe producten. Hierbij kan het gaan om compleet nieuwe producten, een deel van een product of het redesign van uw bestaande product. Vanuit onze bedrijfshistorie hebben wij een ruime ervaring in engineering en productontwikkeling. Wij gaan geen enkele uitdaging uit de weg. Met al onze kennis over plaatbewerking vinden wij voor vrijwel elke uitdaging op het gebied van engineering, kanten en elke andere metaalbewerking een oplossing.

Zoekt u een specialist in
plaatwerk of metaalbewerking?

bel 0162 312 694

Het traject van engineering

Wij betrekken u als klant nauw bij het gehele traject van engineering. Bij engineering maken we onder andere gebruik van 3D-impressies en detailtekeningen. Dat stelt u in staat om beter en sneller keuzes te maken over de functionele uitvoering en de vormgeving van uw product. Wij werken met het Solid Edge 3D technisch tekenpakket (CAD) i.c.m. verschillende softwarepakketten binnen onze werkvoorbereiding. Voor de werkvoorbereiding en de logistieke ondersteuning maken wij gebruik van de ERP-software Ridder IQ.

Voordelen van engineering door Van Schijndel Metaal

  • Alle ontwerpen zijn productietechnisch uitvoerbaar
  • Elk ontwerp is tegen een zo gunstig mogelijke prijs ontworpen
  • Door meer dan 90 jaar ervaring zien wij oplossingen waar u zelf niet aan gedacht had
  • Van Schijndel Metaal bouwt ook uw prototype
  • Alle werkzaamheden in eigen huis, waardoor weinig kans op communicatieve fouten
  • Al deze voordelen resulteren in een korte doorlooptijd van uw project

Bent u op zoek naar een metaalbewerkingsbedrijf dat ook de engineering van uw product voor u kan uitvoeren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een antwoord op uw vragen over engineering. Van Schijndel Metaal helpt u graag verder.

Van Schijndel Metaal – Ook uw specialist in engineering! Gevestigd in Dongen (tussen Tilburg en Breda).
Neem Contact met ons op!

Voordelen van Engineering bij Van Schijndel Metaal

  • Eigen poederlakstraat
  • Meedenken
  • Korte levertijden
  • Kennis van techniek

Aanleverspecificaties voor jouw projecten

Bij Van Schijndel Metaal zetten we ons in om uw aanvragen snel en met de hoogste precisie te behandelen. Voor de calculatie is het van groot belang dat uw ontwerpbestanden worden aangeleverd in een van de volgende ondersteunde formaten: STEP, DXF, of PDF. Deze formaten stellen ons in staat uw ontwerpen direct en zonder fouten te verwerken.

Zorg ervoor dat uw bestanden volledig en correct zijn, met zoveel mogelijk noodzakelijke details en specificaties. Dit omvat afmetingen, materiaalspecificaties, en eventuele bijzondere instructies die nodig zijn voor het productieproces. Een compleet en duidelijk bestand helpt de snelheid van de calculatie.

Mocht u vragen hebben over hoe u uw bestanden het beste kunt voorbereiden of technische vragen hebben, neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.