PEM Inserts

Bij Van Schijndel Metaal heeft u naast alle andere bewerkingen, ook de mogelijkheid om uw product te voorzien van PEM inserts. Maar wat zijn PEM inserts nou precies? PEM inserts zijn kleine bevestigingsonderdelen zoals boutjes en moertjes die met behulp van een persmachine bij uw producten aangebracht worden. Hierdoor kan het eindproduct gemakkelijker in elkaar gezet worden. Deze PEM inserts kunnen worden bevestigd in RVS, aluminium en staal en worden met grote nauwkeurigheid aangebracht aan uw product.

Zoekt u een specialist in
plaatwerk of metaalbewerking?

bel 0162 312 694

PEM Inserts aanbrengen

De PEM inserts die in uw product worden aangebracht, worden door middel van een semi automatische persmachine in uw product geperst. De persmachine heeft het merk PEMSERTER en perst uw bevestigingsmiddelen zoals moeren en persbouten op hun plek bij uw product. Door het gebruik van de persmachine worden deze PEM inserts uiterst nauwkeurig op hun plek geperst.

Wanneer u in uw product PEM inserts wil aanbrengen, worden er van tevoren kleine gaten aangebracht op de plek waar deze PEM inserts aangebracht gaan worden. Vervolgens wordt het gat onder de persmachine geschoven en wordt de juiste positie met een laserpointer aangegeven om te controleren of de afstand en de plek kloppen. Hierna wordt de desbetreffende PEM insert in het product geperst. Wanneer u achteraf het product zelf in elkaar gaat zetten, zijn PEM inserts een handige toevoeging die u veel tijd bij de installatie kunnen schelen.

Aluminium PEM inserts

Werkt u met aluminium plaatwerk, dan helpen wij u niet alleen bij het bewerken van deze aluminium platen, maar kunnen we u ook nog voorzien van bijpassende aluminium PEM inserts. Met behulp van deze aluminium PEM inserts kunt u uw aluminium plaatwerk gemakkelijker in elkaar zetten. De PEM inserts die door Van Schijndel Metaal geplaatst worden komen in verschillen de soorten, we beschikken over RVS, staal en aluminium PEM inserts. Zo hebben we voor de verschillende soorten plaatwerk ook altijd een bijpassende PEM inserts.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van PEM Inserts bij Van Schijndel Metaal?
Neem vrijblijvend contact met ons op. Onze medewerkers staan u graag te woord.

Van Schijndel Metaal – De specialist in verspaning! Gevestigd in Dongen (tussen Tilburg en Breda).
Neem Contact met ons op!

PEM-inserts plaatsen

Aanleverspecificaties voor jouw projecten

Bij Van Schijndel Metaal zetten we ons in om uw aanvragen snel en met de hoogste precisie te behandelen. Voor de calculatie is het van groot belang dat uw ontwerpbestanden worden aangeleverd in een van de volgende ondersteunde formaten: STEP, DXF, of PDF. Deze formaten stellen ons in staat uw ontwerpen direct en zonder fouten te verwerken.

Zorg ervoor dat uw bestanden volledig en correct zijn, met zoveel mogelijk noodzakelijke details en specificaties. Dit omvat afmetingen, materiaalspecificaties, en eventuele bijzondere instructies die nodig zijn voor het productieproces. Een compleet en duidelijk bestand helpt de snelheid van de calculatie.

Mocht u vragen hebben over hoe u uw bestanden het beste kunt voorbereiden of technische vragen hebben, neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.