Poedercoaten

Bent u op zoek naar een toeleverancier in dun plaatwerk? Bij Van Schijndel Metaal verzorgen wij ook poedercoating. Wij helpen graag uw bedrijf verder met onze ervaring en expertise op het gebied van plaatwerk en metaalbewerking. Van Schijndel Metaal is specialist in het leveren van maatwerk. Dat kunnen we onder andere dankzij onze eigen poederlakinstallatie. We lakken alleen hetgeen wij ook zelf aan plaatwerk vervaardigd hebben in onze werkplaats. Zo zijn we er zeker van dat het plaatwerk dat we maken voor onze klanten, van een mooie laklaag voorzien wordt. Met ruim 50 jaar ervaring in zowel plaatbewerking als poedercoaten, weten wij precies welke effecten die twee op elkaar hebben. We weten dus ook waar we rekening mee moeten houden om uw producten een mooi en egaal uiterlijk te geven. Al in de ontwerpfase denken wij mee over poederlakken. Dankzij onze kennis en ervaring leidt dat tot minder uitval en afkeuringen en dus tot lagere kosten. Doordat wij zelf onze plaatwerkonderdelen poedercoaten, kunt u bij ons bovendien op korte en betrouwbare levertijden rekenen.

We lakken daarbij niet voor derden. Ook lakken wij niet voor particulieren.

Zoekt u een specialist in
plaatwerk of metaalbewerking?

bel 0162 312 694

Poedercoaten van plaatwerk

• Poedercoating stoot geen of nauwelijks organische stoffen uit.
• Met poedercoating is het mogelijk om een dikke coating aan te brengen.
• Het afval bij poedercoaten is minder gevaarlijk en belastend voor het milieu.
• De kosten van grondstoffen en de exploitatie zijn lager bij poedercoaten dan bij vloeibaar coaten.

Wat is poedercoaten? 

Wat is poedercoaten nu eigenlijk? Poedercoaten is een metaalbewerkingstechniek waarbij met een spuitpistool poeder op het metaal wordt aangebracht. Het gaat hierbij om een elektrostatisch proces. Na de bewerking met het spuitpistool gaat het metaal in de oven om uit te harden, hierdoor worden de poederdeeltjes door de warmte vloeibaar en stroperig. Uiteindelijk gaat het uitharden, waardoor de mooie coating ontstaat. Bij Van Schijndel Metaal wordt dit allemaal gedaan met behulp van een eigen poederlakinstallatie, wat verschillende voordelen biedt.

Voordelen poedercoaten in eigen huis

Voordelen poedercoaten in eigen huis
Poedercoaten is vaak de finishing touch van de metaalbewerking. Doordat wij over een eigen poederlakinstallatie beschikken, kunnen wij u als klant een aantal belangrijke voordelen bieden. We werken kosteneffectief en kunnen uw producten tegen een concurrerende prijs leveren. Bovendien hebt u de producten snel in huis, in de juiste kwaliteit en hoeveelheid. Alle voordelen van poedercoaten door Van Schijndel Metaal op een rij:

• Betere kwaliteit door de kennis die wij hebben van zowel metaalbewerking als van poederlakken.
• Kortere doorlooptijden, minder uitval en lagere kosten door het wegvallen van transport en verpakken van onderdelen.
• Wij hoeven geen opdrachten te maken worden voor een 3e partij. Ook dat spaart kosten en tijd.

Poedercoaten kleuren en altijd egaal

Poedercoaten kan in iedere gewenste kleur. De meeste RAL-kleuren hebben we op voorraad en klantspecifieke kleuren kunnen we altijd aanmaken. Poedercoaten in kleur biedt bovendien de mogelijkheid van een breed scala aan speciale effecten. De poederlaag kan glad of in structuur aangebracht worden. Wij poederlakken altijd met nieuw poeder zonder ‘terugwinning’ toe te passen. Bij terugwinning wordt niet gebruikt poeder afgezogen en opnieuw gebruikt bij volgende producten. Naast lange schoonmaaktijden voor cabine en gereedschap betekent dit ook dat kleine stofdeeltjes en andere verontreinigingen in het teruggewonnen poeder terecht komen. Die verontreinigingen worden bij hergebruik van het poeder ook meegespoten waardoor het eindresultaat minder fraai is. Bij Van Schijndel Metaal poederlakken we daarom uitsluitend met nieuw poeder. Uw producten zien er daardoor altijd mooi en egaal uit.

Kosten van poedercoaten

Benieuwd naar de kosten van poedercoaten? Bij Van Schijndel Metaal leveren wij uitsluitend maatwerk, wat betekent dat wij niet werken met vaste bedragen. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen om uw wensen en onze mogelijkheden voor poedercoaten te bespreken. Aan de hand hiervan zullen wij een passende offerte voor u opmaken. Echter, wij beschikken over een eigen poederlakinstallatie. Dit betekent dat wij heel kosteneffectief werken en uw producten tegen een concurrerende prijs leveren.

Op zoek naar een gespecialiseerd bedrijf in poedercoating? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden van poedercoaten te bespreken. Wij staan u graag te woord.

Van Schijndel Metaal – De specialist in poedercoaten! Gevestigd in Dongen (tussen Tilburg en Breda).
Neem Contact met ons op!

Voordelen

  • Eigen poederlakstraat
  • Meedenken
  • Korte levertijden
  • Kennis van techniek

Veelgestelde vragen Poedercoaten

Poedercoat Van Schijndel Metaal zelf op hun locatie in Dongen?

Ja, door gebruik te maken van onze eigen poedercoatstraat verkorten we de doorlooptijd en verhogen we de flexibiliteit. We denken daarin graag mee met kleurstellingen en uitstraling.

Lakt Van Schijndel Metaal ook voor derden / aangeleverde delen?

Nee, we lakken uitsluitend de door ons vervaardigde producten voor onze klanten.

Kan Van Schijndel Metaal ook lakken op kleurspecificatie op basis van onze huisstijl?

Bij Van Schijndel Metaal lakken wij naast standaard RAL kleuren uitgevoerd in verschillende glasgraden en structuren ook klant specifieke kleuren. Door onze vaste partners op het gebied van poedercoatings, hebben wij in veel gevallen speciaal aangemaakte poedercoatings op uw verzoek ruim op tijd in huis alvorens wij starten met het poedercoat proces. Zo kunnen wij uw product in alle gevallen voorzien van de juiste finish.

Aanleverspecificaties voor jouw projecten

Bij Van Schijndel Metaal zetten we ons in om uw aanvragen snel en met de hoogste precisie te behandelen. Voor de calculatie is het van groot belang dat uw ontwerpbestanden worden aangeleverd in een van de volgende ondersteunde formaten: STEP, DXF, of PDF. Deze formaten stellen ons in staat uw ontwerpen direct en zonder fouten te verwerken.

Zorg ervoor dat uw bestanden volledig en correct zijn, met zoveel mogelijk noodzakelijke details en specificaties. Dit omvat afmetingen, materiaalspecificaties, en eventuele bijzondere instructies die nodig zijn voor het productieproces. Een compleet en duidelijk bestand helpt de snelheid van de calculatie.

Mocht u vragen hebben over hoe u uw bestanden het beste kunt voorbereiden of technische vragen hebben, neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.