Ponsen van gaten, uitsparingen en andere vormen

Bent u op zoek naar een toeleverancier in dun plaatwerk? Bij Van Schijndel Metaal verzorgen wij ook ponsen. Wij helpen graag uw bedrijf verder met onze ervaring en expertise op het gebied van plaatwerk en metaalbewerking. Voor het ponsen of ponsnibbelen heeft Van Schijndel Metaal de beschikking over een eigen CNC ponsmachine. CNC ponsen is een voordelige methode om plaatwerk te voorzien van gaten en uitsparingen. Lasersnijden is veelal sneller dan ponsen, maar ponsen kan een perfecte oplossing zijn als u in serieproductie gaten in plaatwerk wilt laten maken. De ponsmachine kan dan gunstiger produceren dan lasersnijden.

Zoekt u een specialist in
plaatwerk of metaalbewerking?

bel 0162 312 694

Voordelen

  • Eigen poederlakstraat
  • Meedenken
  • Korte levertijden
  • Kennis van techniek

Gaten ponsen in metaal

Ponsen is het maken van gaten en/0f vervormingen in metaal. Bij het ponsen wordt een pons, ook wel stempel, in de metalen plaat gedrukt. Echter, doordat wij werken met een CNC machine is niet alleen gaten ponsen in metaal mogelijk. U kunt allerlei verschillende vervormingen, contouren en doordrukkingen in het metaal laten aanbrengen. Daarnaast zorgt de CNC machine ervoor dat gaten ponsen in metaal op een snelle manier gebeurt.

Ponsen met een CNC machine maakt allerlei vervormingen mogelijk

Ponsen met een CNC machine maakt het ook mogelijk om allerlei vervormingen aan te brengen in een product. Met CNC ponsen kunnen allerlei contouren en doordrukkingen in plaatwerk worden aangebracht. Talloze vervormingen kunnen we speciaal voor u op maat maken. Denk aan het verzinken van gaten, aanbrengen van doordrukkingen of het ponsen van louvres. Ponsen met een CNC machine maakt het mogelijk om op een snelle manier veelzijdige patronen in plaatwerk van staal, roestvast staal of aluminium aan te brengen.

CNC ponsen met de LVD Strippit P-1212

Het ponsen van metaalplaten gebeurt bij Van Schijndel Metaal met de CNC gestuurde LVD Strippit P-1212. CNC ponsen is computergestuurd ponsen. Hiermee worden de vormen met een hogere precisie in het plaatmateriaal aangebracht dan bij conventioneel ponsen. De LVD Strippit P-1212 machine heeft een automatische gereedschapswissel en is zeer snel en efficiënt. De machine leent zich bij uitstek voor het maken van grote geperforeerde oppervlaktes of het aanbrengen van andere vervormingen met een repeterend karakter.

Zoekt u een bedrijf in plaatbewerking voor specialistisch CNC ponsen? Bij Van Schijndel Metaal vindt u alle expertise onder één dak. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een antwoord op uw vragen over CNC ponsen. Onze deskundige medewerkers helpen u graag verder.

Van Schijndel Metaal – De specialist in ponsen! Gevestigd in Dongen (tussen Tilburg en Breda).
Neem Contact met ons op!

Aanleverspecificaties voor jouw projecten

Bij Van Schijndel Metaal zetten we ons in om uw aanvragen snel en met de hoogste precisie te behandelen. Voor de calculatie is het van groot belang dat uw ontwerpbestanden worden aangeleverd in een van de volgende ondersteunde formaten: STEP, DXF, of PDF. Deze formaten stellen ons in staat uw ontwerpen direct en zonder fouten te verwerken.

Zorg ervoor dat uw bestanden volledig en correct zijn, met zoveel mogelijk noodzakelijke details en specificaties. Dit omvat afmetingen, materiaalspecificaties, en eventuele bijzondere instructies die nodig zijn voor het productieproces. Een compleet en duidelijk bestand helpt de snelheid van de calculatie.

Mocht u vragen hebben over hoe u uw bestanden het beste kunt voorbereiden of technische vragen hebben, neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.