Plaatwerk

Bent u op zoek naar een toeleverancier in dun plaatwerk? Wij helpen graag uw bedrijf verder met onze ervaring en expertise op het gebied van plaatwerk en metaalbewerking. Van Schijndel Metaal is uw flexibele en creatieve partner voor al uw plaatwerk. Op het gebied van plaatwerk en metaalbewerking zijn wij al tientallen jaren toonaangevend in de branche. Wij zijn specialist in de bewerking van dunne plaat in staal, RVS en aluminium. En zo hard als het metaal is, zo buigzaam zijn wij in het meedenken en ontwikkelen van uw idee op elk moment van het ontwerp- en productieproces.

Zoekt u een specialist in
plaatwerk of metaalbewerking?

bel 0162 312 694

Maatwerk in plaatwerk

Met onze vakkennis en een uitgebreid machinepark zorgen wij voor plaatwerk van de hoogste kwaliteit. Onze moderne productiefaciliteiten zijn helemaal afgestemd op het leveren van maatwerk. Vrijwel alle plaatbewerkingen, waaronder kanten, lassen, poedercoaten, assembleren en verspaning, voeren wij in eigen huis uit. Hierdoor zijn wij in staat om uw producten exact naar uw wensen af te werken. Onze geschoolde medewerkers doen dat met de grootste zorg en toewijding voor u. Zij pakken elke uitdaging aan. Van een complexe lasopdracht tot het herstellen van de slijprichting van uw RVS plaatwerk. En van veelkleurig poedercoaten tot de volledige en zorgvuldige assemblage van uw plaatwerk product.

Voordelen van plaatbewerking bij Van Schijndel Metaal

  • Alle plaatbewerkingen in eigen huis
    Dit verkort de levertijd van uw plaatwerk. Tegelijk kunnen we een kwalitatief beter product voor een scherpe prijs leveren.
  • Afdeling engineering
    Wij hebben veel kennis over plaatwerk en plaatbewerking in eigen huis. Onze eigen engineers ondersteunen u graag bij de ontwikkeling van uw nieuwe producten.
  • Kennis van plaatbewerking
    Onze geschoolde vakmensen zijn specialisten in plaatwerk. De meeste hebben een jarenlange werkervaring en beheersen ook de fijnste kneepjes van de metaalbewerking.

Plaatwerk in staal, RVS en aluminium

Van Schijndel Metaal verwerkt vooral dunne plaat van 0,5 tot 5,0 millimeter plaatdikte. Onze productiefaciliteiten zijn uitstekend afgestemd op de productie van kleine series kant en klare metaalproducten met veel of weinig bewerkingen. Daarbij kan het zowel om enkelvoudige als samengestelde producten gaan. De meest verwerkte metaalsoorten zijn staal plaatwerk, RVS plaatwerk en aluminium plaatwerk.

Zoekt u een specialist in plaatwerk?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden, of heeft u een vraag over plaatwerk? Neem dan vrijblijvend
contact met ons op. De specialisten van Van Schijndel Metaal beantwoorden graag uw vragen over de bewerking van staal, roestvaststaal en aluminium. Van Schijndel Metaal – De specialist in plaatwerk! Gevestigd in Dongen (tussen Tilburg en Breda).

Veelgestelde vragen plaatwerk

Wat is plaatwerk?

Plaatwerk omvat het bewerken van dunne metalen zoals staal, aluminium en koper, die veel gebruikt worden in de industrie. Het proces bestaat uit snijden, buigen en vormen van de metalen om diverse producten te maken. Deze techniek is essentieel voor bedrijven om precieze en variërende vormen te creëren. Bij Van Schijndel Metaal verwerken we dunne metaalplaten: van 0,5 tot en met 3,0 mm dik.

Welke plaatdikte wordt verwerkt?

Bij Van Schijndel Metaal verwerken wij dunne metaalplaten: van 0,5 mm tot en met 3,0 mm dik.

Met welke plaatsoorten wordt er gewerkt?

Bij Van Schijndel Metaal verwerken we staal, RVS en aluminium platen. Onder de stalen platen vallen ook zincor platen en sendzimir platen. Als RVS soorten gebruikt Van Schijndel Metaal RVS304, RVS316 en RVS430, in een zowel geslepen als ongeslepen variant. Voor aluminium wordt meestal AlMg3 gebruikt, maar ook Al99,5 heeft Van Schijndel Metaal standaard op voorraad.

Aanleverspecificaties voor jouw projecten

Bij Van Schijndel Metaal zetten we ons in om uw aanvragen snel en met de hoogste precisie te behandelen. Voor de calculatie is het van groot belang dat uw ontwerpbestanden worden aangeleverd in een van de volgende ondersteunde formaten: STEP, DXF, of PDF. Deze formaten stellen ons in staat uw ontwerpen direct en zonder fouten te verwerken.

Zorg ervoor dat uw bestanden volledig en correct zijn, met zoveel mogelijk noodzakelijke details en specificaties. Dit omvat afmetingen, materiaalspecificaties, en eventuele bijzondere instructies die nodig zijn voor het productieproces. Een compleet en duidelijk bestand helpt de snelheid van de calculatie.

Mocht u vragen hebben over hoe u uw bestanden het beste kunt voorbereiden of technische vragen hebben, neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.