Puntlassen

Puntlassen is een lastechniek waarbij een puntvormige las gemaakt wordt door een grote elektrische stroom door een klein oppervlak te laten lopen. Hierdoor smelt het metaal ter plaatse. Puntlassen is een van de lastechnieken die de lassers bij Van Schijndel Metaal kunnen toepassen bij het lassen van uw objecten.

Zoekt u een specialist in
plaatwerk of metaalbewerking?

bel 0162 312 694

Voordelen

  • Eigen poederlakstraat
  • Meedenken
  • Korte levertijden
  • Kennis van techniek

Puntlassen van RVS en staal

Puntlassen is een lastechniek die veelal wordt toegepast op dunne metalen platen zonder toevoeging van materiaal. Deze platen bestaan meestal uit staal of roestvast staal, maar gegalvaniseerd staal kan ook door middel van puntlassen gelast worden. De metalen platen die gelast moeten worden, worden bij puntlassen met kracht tussen twee elektroden in geklemd. Gedurende circa 10 milliseconden wordt er via deze elektroden een zeer grote elektrische stroom (tot wel 100 kiloAmpère) door het werkstuk gestuurd. De warmteontwikkeling van deze stroom is het grootst op de plek waar de elektrische weerstand ook het grootst is. Vooropgesteld dat de aansluitkabels dik genoeg zijn, is dit de plaats van de overgangen van de twee metaaldelen.

Benieuwd naar de mogelijkheden met betrekking tot puntlassen? Neem dan vrijblijvend contact op met Van Schijndel Metaal. Ook voor TIG lassen, MIG/MAG lassen en stiftlassen bent u bij ons aan het juiste adres.

MIG lassen bij Van Schijndel Metaal

Aanleverspecificaties voor jouw projecten

Bij Van Schijndel Metaal zetten we ons in om uw aanvragen snel en met de hoogste precisie te behandelen. Voor de calculatie is het van groot belang dat uw ontwerpbestanden worden aangeleverd in een van de volgende ondersteunde formaten: STEP, DXF, of PDF. Deze formaten stellen ons in staat uw ontwerpen direct en zonder fouten te verwerken.

Zorg ervoor dat uw bestanden volledig en correct zijn, met zoveel mogelijk noodzakelijke details en specificaties. Dit omvat afmetingen, materiaalspecificaties, en eventuele bijzondere instructies die nodig zijn voor het productieproces. Een compleet en duidelijk bestand helpt de snelheid van de calculatie.

Mocht u vragen hebben over hoe u uw bestanden het beste kunt voorbereiden of technische vragen hebben, neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.