Stiftlassen

Stiftlassen, ofwel boutlassen is een lastechniek waarbij een metalen staafje vanuit een pistool aan een ondergrond gehecht wordt. Stiftlassen / boutlassen is een van de technieken die de lassers bij Van Schijndel Metaal beheersen. Door het brede arsenaal aan lastechnieken, kunnen wij nagenoeg alles voor u lassen. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Zoekt u een specialist in
plaatwerk of metaalbewerking?

bel 0162 312 694

Voordelen

  • Eigen poederlakstraat
  • Meedenken
  • Korte levertijden
  • Kennis van techniek

Stiftlassen / boutlassen

Stiftlassen is een lastechniek waarmee metalen pennetjes, kleine bouten, bussen met binnenschroefdraad, of andere kleine objecten op een plaat bevestigd worden. Hierdoor wordt stiftlassen ook vaak boutlassen genoemd. De ‘stift’ die gelast moet worden, wordt in een pistool gebracht en wanneer de machine ingeschakeld wordt, ontstaat er een elektrische boog tussen de stift / bout en het werkstuk. Dit zorgt ervoor dat het oppervlak van zowel de stift als het werkstuk viskeus worden, waarna een veer de stift met kracht op het werkstuk schiet.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden met betrekking tot stiftlassen? Neem dan vrijblijvend contact op met Van Schijndel Metaal. Ook voor TIG lassen en MIG / MAG lassen en puntlassen bent u bij ons aan het juiste adres.

MIG lassen bij Van Schijndel Metaal

Aanleverspecificaties voor jouw projecten

Bij Van Schijndel Metaal zetten we ons in om uw aanvragen snel en met de hoogste precisie te behandelen. Voor de calculatie is het van groot belang dat uw ontwerpbestanden worden aangeleverd in een van de volgende ondersteunde formaten: STEP, DXF, of PDF. Deze formaten stellen ons in staat uw ontwerpen direct en zonder fouten te verwerken.

Zorg ervoor dat uw bestanden volledig en correct zijn, met zoveel mogelijk noodzakelijke details en specificaties. Dit omvat afmetingen, materiaalspecificaties, en eventuele bijzondere instructies die nodig zijn voor het productieproces. Een compleet en duidelijk bestand helpt de snelheid van de calculatie.

Mocht u vragen hebben over hoe u uw bestanden het beste kunt voorbereiden of technische vragen hebben, neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.