Lasersnijden metaal

Bent u op zoek naar een toeleverancier in dun plaatwerk? Bij Van Schijndel Metaal verzorgen wij ook metaal lasersnijden. Wij helpen graag uw bedrijf verder met onze ervaring en expertise op het gebied van plaatwerk en metaalbewerking. Lasersnijden is het snijden van metaal plaatwerk met een laserstraal. U kunt bij Van Schijndel Metaal terecht voor het lasersnijden van allerlei metaalsoorten, zoals aluminium, RVS en staal. Lasersnijden is een snelle en makkelijke manier om bij plaatbewerking een vorm of gatenpatroon uit te snijden. Het vlakke product heeft vrijwel geen braam en is zeer nauwkeurig uitgesneden. Het voordeel van lasersnijden boven ponsen is de snelheid en de mogelijkheid om ingewikkelde vormen uit te snijden.

Zoekt u een specialist in
plaatwerk of metaalbewerking?

bel 0162 312 694

Lasersnijden metaal

Lasersnijden van metaal? Het lasersnijden van metaal vereist veel vakkennis en techniek. Bij Van Schijndel Metaal kunnen we staal lasersnijden, aluminium lasersnijden en RVS lasersnijden. Echter, ook minder vaak gebruikte metalen zoals koper en messing kunnen we uitstekend lasersnijden dankzij onze speciale fiber lasersnijmachine. Met onze laser is het bovendien mogelijk om platen met een folie te snijden. Dat kan probleemloos met een speciale laserfolie. Voor het lasersnijden van metaal bent u bij Van Schijdel Metaal aan het juiste adres.

Bystronic Bysprint 3015 fiber lasersnijmachines

Voor het lasersnijden van de plaatwerk onderdelen beschikt Van Schijndel Metaal over twee Bystronic Bysprint 3015 fiber lasersnijmachines. Deze machines zijn heel geschikt voor het verwerken van dunne plaat. Afhankelijk van de metaalsoort kunnen we met deze machine tot maximaal 8 mm dik snijden. Om een mooie schone snede zonder oxidatiehuid te maken, gebruiken we bij het lasersnijden in de meeste gevallen stikstof. De maximale afmeting voor het lasersnijden van plaatwerk is 3.000 mm x 1.500 mm. De hoge bewerkingssnelheid en het lage energieverbruik, maken de Bystronic Bysprints heel kostenefficiënt.

Voordelen van lasersnijden bij Van Schijndel Metaal

• Extreem snel op dunne plaat, tot 47 meter per minuut bij RVS 304 van 0,8 mm.
• Een prachtig snijresultaat waardoor nabehandeling geminimaliseerd wordt.
• Lasersnijden met stikstof, waardoor een snede zonder oxidatiehuid ontstaat.
• Een laag energieverbruik, dus een scherpe kostprijs.
• Door het uitgebreide machinepark kunnen we snel leveren.

Zoekt u een expert in het lasersnijden van staal, aluminium of RVS? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. De experts van Van Schijndel Metaal denken graag met u mee.

Van Schijndel Metaal – De specialist in lasersnijden metaal! Gevestigd in Dongen (tussen Tilburg en Breda).
Neem Contact met ons op!

  • Eigen poederlakstraat
  • Meedenken
  • Korte levertijden
  • Kennis van techniek

Veelgestelde vragen Lasersnijden

Wat is lasersnijden?

Wat is lasersnijden? Lasersnijden is het snijden van plaatwerk met behulp van een laserstraal. Met behulp van lasersnijden kan je snel en gemakkelijk metaalplaten vormen uit laten snijden.

Werkt van Schijndel met verschillende plaatdikten?

Van Schijndel verwerkt dunne metaalplaten van 0,5 mm tot en met 3,0

Werkt van Schijndel met verschillende plaatsoorten?

De verschillende plaatsoorten die we bij van Schijndel Metaal gebruiken zijn onder andere Aluminium, staal en RVs platen. De soorten aluminium platen die gebruikt worden zijn vaak Almg3, maar wanneer op voorraad wordt ook Al99,5 gebruikt. De stalen platen die gebruikt worden zijn sendzimir en zincor platen. En als RVS platen worden zowel geslepen als ongeslepen RVS316 RVS430 en RVS304 gebruikt.

Aanleverspecificaties voor jouw projecten

Bij Van Schijndel Metaal zetten we ons in om uw aanvragen snel en met de hoogste precisie te behandelen. Voor de calculatie is het van groot belang dat uw ontwerpbestanden worden aangeleverd in een van de volgende ondersteunde formaten: STEP, DXF, of PDF. Deze formaten stellen ons in staat uw ontwerpen direct en zonder fouten te verwerken.

Zorg ervoor dat uw bestanden volledig en correct zijn, met zoveel mogelijk noodzakelijke details en specificaties. Dit omvat afmetingen, materiaalspecificaties, en eventuele bijzondere instructies die nodig zijn voor het productieproces. Een compleet en duidelijk bestand helpt de snelheid van de calculatie.

Mocht u vragen hebben over hoe u uw bestanden het beste kunt voorbereiden of technische vragen hebben, neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.