TIG lassen en MIG/MAG lassen

Bent u op zoek naar een toeleverancier in dun plaatwerk? Bij Van Schijndel Metaal verzorgen wij ook TIG, MIG en MAG lassen. Wij helpen graag uw bedrijf verder met onze ervaring en expertise op het gebied van plaatwerk en metaalbewerking. Van Schijndel Metaal beschikt over verschillende technieken om metaal te lassen. Met jarenlange ervaring hebben we deskundigheid opgebouwd in deze technieken. TIG lassen, MIG lassen en MAG lassen zijn hiervan drie van de specialisaties die wij beheersen. Deze technieken onderscheiden zich door het gebruik van inert of actief beschermgas. U kunt voor al uw laswerk bij ons terecht.

Zoekt u een specialist in
plaatwerk of metaalbewerking?

bel 0162 312 694

Voordelen

  • Eigen poederlakstraat
  • Meedenken
  • Korte levertijden
  • Kennis van techniek

TIG lassen 

TIG lassen is een afkorting voor Tungsten Inert Gas lassen. Dit houdt in dat er een boog wordt getrokken tussen de toorts en het metalen werkstuk. Deze boog wordt mogelijk gemaakt door een wolfraamelektrode (tungsten) op de toorts. Dit betekent ook dat bij TIG lassen geen draad nodig is, waardoor twee delen aan elkaar gesmolten worden zonder gebruik van toevoegingsmateriaal. TIG lassen is vooral geschikt als lastechniek voor het lassen van dunne platen, om bijvoorbeeld hoekjes en kanten af te lassen en daarna mooi af te werken. Wel is het doorgaans een wat langzamer proces, maar dit wordt gecompenseerd door de kwaliteit en nauwkeurigheid. Daarnaast kan TIG lassen natuurlijk ook worden uitgevoerd met draad, net als bij MIG/MAG lassen. Hierbij wordt de draad handmatig toegevoegd, in tegenstelling tot het proces van MIG lassen en MAG lassen. Van Schijndel Metaal heeft een goed opgeleid team lassers ter beschikking die ervoor zorgen dat uw laswerk altijd van de hoogste kwaliteit is.

Voordelen van TIG lassen

TIG lassen kan breed worden toegepast, omdat het in allerlei posities toepasbaar is. Alle voordelen van TIG-lassen op een rij:
• Hoge laskwaliteit
• In alle posities toepasbaar
• Goede bescherming tegen oxidatie
• Hoge inschakelduur
• Geringe inbreng van warmte
• Geen vorming van slak

MIG lassen en MAG lassen

MIG lassen en MAG lassen staan respectievelijk voor Metal Inert Gas (MIG) en Metal Active Gas (MAG). De techniek achter beide lastechnieken is hetzelfde, waardoor ze vaak in een adem genoemd worden. Het grote verschil zit in het gebruik van het gas. Het grote voordeel van MIG / MAG lassen is de snelheid. Omdat je met MIG / MAG snel kan lassen, zijn uw opdrachten een stuk sneller klaar dan bij TIG lassen. Natuurlijk wordt de kwaliteit van dit laswerk uitvoerig bewaakt. Bovendien biedt deze manier van lassen ook een goede oxidatie bescherming en kan het in vrijwel alle posities uitgevoerd worden. Wanneer het werkstuk volledig windbestendig moet zijn, dan is TIG lassen toch een betere keuzen. Ook voor dun plaatwerk is TIG lassen de verstandigere techniek.

Benieuwd naar de mogelijkheden met betrekking tot TIG lassen en MIG / MAG lassen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Ook voor de andere lastechnieken puntlassen, stiftlassen, aluminium lassen en RVS lassen bent u bij ons aan het juiste adres. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor verschillende andere vormen van metaalbewerking en plaatwerk, namelijk lasersnijden, verspaning, assemblage, poedercoaten, kanten en ponsen. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

MIG lassen bij Van Schijndel Metaal

Aanleverspecificaties voor jouw projecten

Bij Van Schijndel Metaal zetten we ons in om uw aanvragen snel en met de hoogste precisie te behandelen. Voor de calculatie is het van groot belang dat uw ontwerpbestanden worden aangeleverd in een van de volgende ondersteunde formaten: STEP, DXF, of PDF. Deze formaten stellen ons in staat uw ontwerpen direct en zonder fouten te verwerken.

Zorg ervoor dat uw bestanden volledig en correct zijn, met zoveel mogelijk noodzakelijke details en specificaties. Dit omvat afmetingen, materiaalspecificaties, en eventuele bijzondere instructies die nodig zijn voor het productieproces. Een compleet en duidelijk bestand helpt de snelheid van de calculatie.

Mocht u vragen hebben over hoe u uw bestanden het beste kunt voorbereiden of technische vragen hebben, neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.