Metaal lassen

Bent u op zoek naar een toeleverancier in dun plaatwerk? Bij Van Schijndel Metaal verzorgen wij ook het lassen van metaal. Wij helpen graag uw bedrijf verder met onze ervaring en expertise op het gebied van plaatwerk en metaalbewerking. Voor vrijwel elke vorm van laswerk beschikt Van Schijndel Metaal over alle expertise. Wij hebben in lastechniek een jarenlange ervaring en veel deskundigheid opgebouwd. Onze specialisten beheersen TIG-lassen, MIG-lassen, MAG-lassen, Aluminium lassen, RVS lassen, puntlassen en stiftlassen. U kunt met elke lasopdracht bij ons terecht. We zijn goed in visueel mooi lassen van metaal. Vanwege het dunne plaatmateriaal waarmee wij werken en het toenemend gebruik van aluminium, bestaat veel van ons laswerk uit TIG-lassen en aluminium lassen.

Zoekt u een specialist in
plaatwerk of metaalbewerking?

bel 0162 312 694

Voordelen

  • Eigen poederlakstraat
  • Meedenken
  • Korte levertijden
  • Kennis van techniek

Verschillende lastechnieken

TIG-lassen, een specialiteit van Van Schijndel Metaal

 TIG-lassen is een specialiteit van Van Schijndel Metaal. Met Tungsten Inert Gas (TIG) lassen worden twee delen aan elkaar gesmolten, zonder gebruik van toevoegmateriaal. Wij lassen hiermee vooral dunne metaalplaat. Met deze lastechniek kunnen we een zeer hoge kwaliteit laswerk bieden en hoeken en kanten perfect lassen en mooi afwerken. Tig-lassen heeft een goede bescherming tegen oxidatie, een hoge inschakelduur en een geringe inbreng van warmte. TIG-lassen is niet de snelste manier van lassen, maar het is wel zeer nauwkeurig. Onze goed opgeleide lassers beheersen het volledige TIG-lasproces.

Voordelen van TIG-lassen

TIG lassen kan breed worden toegepast, omdat het in allerlei posities toepasbaar is. Alle voordelen van TIG-lassen op een rij:
• Hoge laskwaliteit
• In alle posities toepasbaar
• Goede bescherming tegen oxidatie
• Hoge inschakelduur
• Geringe inbreng van warmte
• Geen vorming van slak

MIG-lassen en MAG-lassen

MIG/MAG lassen is een specifieke lastechniek. MIG/MAG staat voor Metal Inert Gas / Metal Active Gas. Het zijn eigenlijk twee verschillende lasprocessen, die in de praktijk als hetzelfde worden gezien. Het verschil zit hem in het gebruikte gas. Bij dit lasproces wordt tijdens het lassen continu een draad aangevoerd. Deze draad dient als elektrode en doet tegelijk dienst als toevoegmateriaal. Het grote voordeel van MIG-lassen en MAG-lassen is de hoge lassnelheid. Ook deze techniek heeft een goede oxidatiebescherming en is toepasbaar in vrijwel alle lasposities. Een nadeel is dat het moeilijk beheersbaar is. Voor dunne metaalplaat is TIG-lassen daarom vaak een betere keuze.

TIG-lassen van aluminium

De lasspecialisten van Van Schijndel Metaal zijn zeer ervaren in TIG-lassen en pulserend MIG-lassen van aluminium. Ze lassen aluminium onder andere door middel van puntlassen. In de technische branche komt aluminium lassen veel voor. Het TIG-lassen en pulserend MIG-lassen van aluminium wordt voornamelijk toegepast op dunne platen. Door de vele voordelen van aluminium plaatmateriaal, neemt het gebruik ervan steeds meer toe. Daarmee groeit ook de vraag naar aluminium lassen voortdurend.

RVS lassen

Onze specialisten zijn ook deskundig in RVS lassen. Deze lasprocedure wordt meestal uitgevoerd onder de bescherming van gas. Bij RVS lassen is het belangrijk om zo snel mogelijk te lassen. Dit voorkomt oververhitting. Onze specialisten bewerken RVS laswerk altijd na. Ze schuren en polijsten de gelaste delen en hoeken van het plaatwerk, zodat er van de las niets meer te zien is. Ook kunnen ze de slijprichting van RVS en plaatwerk herstellen of beitsen. Hierdoor verdwijnen verkleuringen en verontreinigingen.

Puntlassen van RVS, aluminium en staal

Puntlassen is een lasproces dat we voornamelijk toepassen op dunne metalen platen zonder toevoeging van materiaal. Meestal wordt hierbij staal of RVS gelast, maar het is ook mogelijk om aluminium of gegalvaniseerd staal te lassen.

Stiftlassen of boutlassen

Bij stiftlassen of boutlassen wordt een lasstud met behulp van een studlaspistool aan het metaal gehecht. Stiftlassen of boutlassen wordt vooral gebruikt om draadeindes , binnendraad bussen, of andere kleine onderdelen op een metaalplaat te bevestigen.

Bent u op zoek naar een veelzijdig expert in lastechniek? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Van Schijndel Metaal denkt graag mee over uw lasproject. Daarnaast helpen bij u graag bij verschillende andere vormen van metaalbewerking en plaatwerk, namelijk verspaning, assemblage, lasersnijden, poedercoaten, kanten en ponsen

Van Schijndel Metaal – De specialist in lastechnieken! Gevestigd in Dongen (tussen Tilburg en Breda).
Neem Contact met ons op!

MIG lassen bij Van Schijndel Metaal

Aanleverspecificaties voor jouw projecten

Bij Van Schijndel Metaal zetten we ons in om uw aanvragen snel en met de hoogste precisie te behandelen. Voor de calculatie is het van groot belang dat uw ontwerpbestanden worden aangeleverd in een van de volgende ondersteunde formaten: STEP, DXF, of PDF. Deze formaten stellen ons in staat uw ontwerpen direct en zonder fouten te verwerken.

Zorg ervoor dat uw bestanden volledig en correct zijn, met zoveel mogelijk noodzakelijke details en specificaties. Dit omvat afmetingen, materiaalspecificaties, en eventuele bijzondere instructies die nodig zijn voor het productieproces. Een compleet en duidelijk bestand helpt de snelheid van de calculatie.

Mocht u vragen hebben over hoe u uw bestanden het beste kunt voorbereiden of technische vragen hebben, neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.