Verspaning

Bent u op zoek naar een toeleverancier in dun plaatwerk? Bij Van Schijndel Metaal verzorgen wij ook verspaning. Wij helpen graag uw bedrijf verder met onze ervaring en expertise op het gebied van plaatwerk en metaalbewerking. Van Schijndel Metaal is specialist in niet-verspanende metaalbewerking zoals lasersnijden, lassenponsen, kanten en lakken. Maar ook op het gebied van verspaning hebben wij veel deskundigheid in huis. Onze vakmensen zijn uitstekend thuis in technieken zoals boren, draaien, frezen en tappen. Wij beschikken over een uitgebreid machinepark voor verspaning van metaalproducten.

Zoekt u een specialist in
plaatwerk of metaalbewerking?

bel 0162 312 694

Verspaning van plaatwerk

Verspaning is een verzamelnaam voor het bewerken van metaal waarbij spanen van het oorspronkelijke product worden verwijderd. Dat kan met een machine of met de hand gedaan worden. Verspaning is een speciale en complexe manier van materiaalbewerking. Kenmerkend is dat het product wordt gevormd door een deel van het materiaal gecontroleerd te verwijderen.

Verspaning door frezen en draaien

Verspaning wordt bij metaalbewerking veelvuldig toegepast. Een veelgebruikte techniek bij verspaning is frezen. Vaak wordt deze techniek in één adem genoemd met het draaien. Bij Van Schijndel Metaal gebruiken we de technieken CNC- en NC-frezen. CNC staat voor Computer Numerical Control, NC voor Numerical Control. CNC-verspaning is computergestuurde verspaning. Bij NC-verspaning voert de operator numerieke waardes in waarmee de handaandrijving wordt vervangen. Bij NC- en CNC-verspaning is sprake van een hoge nauwkeurigheid, weinig afkeur en een constante kwaliteit.

Verspanend werk bij Van Schijndel Metaal

Verspaning zoals soevereinen of het aanbrengen van facetranden, kamers en vrijloopbanen doen we bij Van Schijndel Metaal zelf. Een deel van het verspanend werk besteden we uit aan onze betrouwbare leveranciers. Bijvoorbeeld draaiwerk zoals het maken van asjes die we in een product verwerken. Als klant hoeft u die onderdelen niet zelf aan te leveren. We hebben de volgende technieken in eigen huis.

• Boren
• Tappen
• Slijpen
• Zagen
• Vijlen
• CNC- en NC-frezen
• NC- draaien

Eén adres voor de beste kwaliteit

Bij Van Schijndel Metaal werken uitstekende vakmensen met jarenlange ervaring. Wij beschikken over uiterst moderne machines voor metaalbewerking, waaronder ook verspaning. Onze deskundigheid en het uitgebreide machinepark garanderen een uitstekende kwaliteit van onze producten. Bovendien kunt u op één adres terecht kunt voor vrijwel al uw metaalbewerkingen. Dat is niet alleen kostenbesparend, maar zorgt ook voor betrouwbare, korte levertijden.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van verspaning bij Van Schijndel Metaal?
Neem vrijblijvend contact met ons op. Onze medewerkers staan u graag te woord.

Van Schijndel Metaal – De specialist in verspaning! Gevestigd in Dongen (tussen Tilburg en Breda).
Neem Contact met ons op!

Voordelen van verspaning uit laten voeren bij Van Schijndel Metaal

  • Nauwkeurig en consistent
  • Geschikt voor complexe vormen
  • Geschikt voor verschillende materialen
  • Minder materiaalverspilling en nabewerkingen
  • Zorgt voor een gladde en professionele afwerking
verspanen bij van schijndel metaal

Aanleverspecificaties voor jouw projecten

Bij Van Schijndel Metaal zetten we ons in om uw aanvragen snel en met de hoogste precisie te behandelen. Voor de calculatie is het van groot belang dat uw ontwerpbestanden worden aangeleverd in een van de volgende ondersteunde formaten: STEP, DXF, of PDF. Deze formaten stellen ons in staat uw ontwerpen direct en zonder fouten te verwerken.

Zorg ervoor dat uw bestanden volledig en correct zijn, met zoveel mogelijk noodzakelijke details en specificaties. Dit omvat afmetingen, materiaalspecificaties, en eventuele bijzondere instructies die nodig zijn voor het productieproces. Een compleet en duidelijk bestand helpt de snelheid van de calculatie.

Mocht u vragen hebben over hoe u uw bestanden het beste kunt voorbereiden of technische vragen hebben, neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.