Aluminium lassen

Bent u op zoek naar een toeleverancier in dun plaatwerk? Bij Van Schijndel Metaal verzorgen wij ook aluminium lassen. Wij helpen graag uw bedrijf verder met onze ervaring en expertise op het gebied van plaatwerk en metaalbewerking. Dankzij jarenlange ervaring beschikt Van Schijndel Metaal over alle expertise en deskundigheid op het gebied van lassen. Zo bent u ook voor aluminium lassen bij ons aan het juiste adres. Aluminium wordt in toenemende maten gebruikt bij lassen. Onze specialisten zijn ook gespecialiseerd in diverse soorten aluminium lassen. De lastechnieken MIG-lassen, TIG-lassen en stiftlassen kunnen op aluminium worden toegepast. Onze specialisten helpen u bij elke gewenste lasopdracht.

Zoekt u een specialist in
plaatwerk of metaalbewerking?

bel 0162 312 694

Voordelen

  • Eigen poederlakstraat
  • Meedenken
  • Korte levertijden
  • Kennis van techniek

Lassen van aluminium

Aluminium

Aluminium is zeer geschikt materiaal voor veel verschillende toepassingen. Het materiaal is namelijk licht in gewicht en erg sterk. Daarnaast is het, buiten zuurstof en silicium, het meest voorkomende element op aarde. Aluminium bestaat uit een verbinding met andere elementen. In de meeste gevallen bestaat de verbinding van aluminium uit aluinaarde, wat voorkomt in bauxiet. Een voordeel van aluminium ten opzichte van staal is ook dat het minder snel roest. Aluminium kan in tal van toepassingen worden gebruikt. U kunt hierbij denken aan meubels, bouwproducten en machines.

Aluminium lasapparatuur

Voor het lassen van aluminium gebruiken wij professionele TIG en MIG/MAG lasapparatuur. Deze aluminium lasapparaten zijn voorzien van pulse functies en uiteraard van de hoogste kwaliteit. Door middel van de pulse functies kan er gemakkelijk gepulseerd worden tussen basis- en piekstroom. Zo is er piekstroom nodig om door de bovenste laag van aluminium heen te branden. Hierbij is het mogelijk dat het smeltpunt van aluminium wordt bereikt. Andere lagen van aluminium vereisen weer een lagere stroomhoeveelheid. Doordat aluminium lassen zo complex is, vereist dit kwalitatief goede aluminium lasapparatuur en specialisme van de lasser.

Verschillende lastechnieken

Er kunnen verschillende lastechnieken worden gebruikt voor het lassen van aluminium. Elke verschillende lastechniek is geschikt voor andere producten en toepassingen. Daarnaast heeft elke lastechniek haar eigen kenmerken en kwaliteiten. Wij adviseren u graag bij het kiezen van de voor u juiste lastechniek. Op basis van het product en materiaal dat u wenst kunnen wij u adviseren welke lastechniek het beste aansluit op uw wensen. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen, wij helpen u graag.

TIG-lassen aluminium

De specialisten van Van Schijndel Metaal zijn gespecialiseerd in het TIG-lassen en pulserend MIG-lassen van aluminium. TIG-lassen, ook wel Tungsten Inert Gas lassen, is zeer geschikt voor nauwkeurig laswerk. Met deze lastechniek worden twee delen aan elkaar gesmolten, met of zonder toevoegingsmateriaal. Door middel van TIG-lassen kunnen wij een zeer hoge kwaliteit laswerk bieden, waarbij het werk perfect en mooi afgewerkt wordt. Onze lassers beheersen het volledige TIG-lasproces, welke in alle posities toepasbaar is. Tot slot biedt TIG-lassen een goede bescherming tegen oxidatie. De voordelen van TIG-lassen zijn:

  • Hoge laskwaliteit
  • In alle posities toepasbaar
  • Goede bescherming tegen oxidatie
  • Hoge inschakelduur
  • Geen vorming van slak

Het TIG-lassen en pulserend MIG-lassen van aluminium wordt voornamelijk toegepast op dunne platen. Het gebruik van aluminium neemt steeds meer toe, vanwege de voordelen dat aluminium plaatmateriaal biedt. Dit resulteert in een groeiende vraag naar aluminium laswerk, waar onze specialisten u graag bij helpen.

MIG-lassen aluminium

In tegenstelling tot TIG-lassen van aluminium kan er ook gekozen worden voor het pulserend MIG-lassen van aluminium. MIG-lassen, ook wel Metal Inert Gas lassen, heeft ook als voordeel dat het in vrijwel alle posities toepasbaar is. Daarnaast is de warmte inbreng met pulserend MIG lassen minder waardoor de producten minder vervormen tijdens het lassen. Een ander verschil met TIG-lassen is dat deze techniek een zeer snelle lassnelheid heeft, waardoor het laswerk veel sneller klaar is. Het nadeel is echter dat MIG-lassen van aluminium moeilijker beheersbaar is. Onze specialisten kijken uiteraard per opdracht welke lastechniek geschikt is.

Bent u op zoek naar een veelzijdig expert in aluminium lassen? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Van Schijndel Metaal denkt graag mee over uw lasproject.

Van Schijndel Metaal – De specialist in lastechnieken! Gevestigd in Dongen (tussen Tilburg en Breda).

MIG lassen bij Van Schijndel Metaal

Aanleverspecificaties voor jouw projecten

Bij Van Schijndel Metaal zetten we ons in om uw aanvragen snel en met de hoogste precisie te behandelen. Voor de calculatie is het van groot belang dat uw ontwerpbestanden worden aangeleverd in een van de volgende ondersteunde formaten: STEP, DXF, of PDF. Deze formaten stellen ons in staat uw ontwerpen direct en zonder fouten te verwerken.

Zorg ervoor dat uw bestanden volledig en correct zijn, met zoveel mogelijk noodzakelijke details en specificaties. Dit omvat afmetingen, materiaalspecificaties, en eventuele bijzondere instructies die nodig zijn voor het productieproces. Een compleet en duidelijk bestand helpt de snelheid van de calculatie.

Mocht u vragen hebben over hoe u uw bestanden het beste kunt voorbereiden of technische vragen hebben, neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.