Kanten

Bij plaatbewerking is kanten of zetten de meest essentiële handeling. Van Schijndel Metaal heeft een jarenlange ervaring met kanten. Onze kantbank operators zijn door de wol geverfde vakmensen. Zij hebben veel ervaring met plaatbewerking en ze kanten met grote precisie. Met hun vakmanschap en ervaring realiseren zij voor u besparingen door te kanten in plaats van te lassen.

Zoekt u een specialist in
plaatwerk of metaalbewerking?

bel 0162 312 694

Voordelen

  • Eigen poederlakstraat
  • Meedenken
  • Korte levertijden
  • Kennis van techniek

Plaatwerk kanten

Van Schijndel Metaal beschikt over zes kantbanken voor plaatbewerking. Daarvan zijn er vier volledig CNC-gestuurd met LVD Cadman programmeersoftware. Twee kantbanken kunnen we vooraf offline al programmeren. Dat doen we in de voorbereiding op de afdeling engineering. Bijzonder is ook dat deze twee kantbanken tijdens het zetten zelf de hoek meten die bij de plaatbewerking wordt gevormd.

Verrassende resultaten met kanten

Onze kantbanken kunnen wij inzetten voor grote en kleine series. Door onze jarenlange ervaring met plaatbewerking, kunnen we heel veel maken. Of het nu gaat om minuscule onderdelen of het grotere werk binnen enge toleranties, vaak hebben wij de oplossing in huis. Daarnaast kunnen wij door verschillende kant-bewerkingen te combineren verrassende resultaten in plaatbewerking realiseren.

Talloze mogelijkheden in plaatbewerking

Het kanten, ook wel vrijbuigen of zetten genoemd, is een complexe techniek. Er zijn vele factoren die het eindresultaat van de plaatbewerking beïnvloeden: materiaalsoort, materiaaldikte, walsrichting, warmte-invloeden, gereedschapsslijtage, groefbreedte, type bovenmes, verkortingswaardes, zethoeken, binnenradius en de invloed van gaten. Mede door ons grote assortiment gereedschappen, onze ervaring en de vakbekwaamheid van ons team zijn we tot heel veel in staat. Zowel in staal, roestvast staal als in aluminium.

Bent u op zoek naar een specialist in plaatbewerking? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden van het kanten en zetten, van plaatwerkonderdelen in staal, roestvast staal of aluminium te bespreken. Onze vakmensen staan u graag te woord.

Van Schijndel Metaal – De specialist in kanten en zetten van metaal! Gevestigd in Dongen (tussen Tilburg en Breda).
Neem Contact met ons op!

Kanten Van Schijndel Metaal