Voordelen van TIG-lassen

TIG-lassen is een techniek die vaak wordt gebruikt voor het lassen van dun plaatwerk van staal, RVS en aluminium. Deze techniek biedt een aantal voordelen ten opzichte van andere lasmethoden, zoals MIG-lassen. Hieronder bespreken we enkele van de belangrijkste voordelen van TIG-lassen voor dun plaatwerk.

Een van de belangrijkste voordelen van TIG-lassen voor dun plaatwerk is de nauwkeurigheid van het lassen. TIG-lassen maakt gebruik van een smalle lasboog en een fijne lasdraad, wat resulteert in een zeer nauwkeurige las. Dit is vooral belangrijk bij het lassen van dun plaatwerk, waar precisie en controle essentieel zijn om vervorming te voorkomen en een nette afwerking te garanderen. TIG-lassen biedt daarom de mogelijkheid om zeer kleine en gedetailleerde lassen te maken.

Een ander voordeel van TIG-lassen is de kwaliteit van de las. TIG-lassen resulteert in een zeer schone en nette las zonder spatten, poriën of scheuren. Dit komt omdat TIG-lassen gebruik maakt van inert gas, meestal argon, om het lasgebied te beschermen tegen lucht en vervuiling. Het resultaat is een lasnaad van hoge kwaliteit die bestand is tegen scheuren en corrosie, wat vooral belangrijk is bij dun plaatwerk.

Een derde voordeel van TIG-lassen voor dun plaatwerk is de veelzijdigheid. TIG-lassen kan worden gebruikt op een breed scala aan materialen, waaronder staal, RVS en aluminium. Dit betekent dat het een veelzijdige lasmethode is die kan worden gebruikt voor een breed scala aan toepassingen, van laboratoria tot de industriële constructies. Daarnaast biedt TIG-lassen de mogelijkheid om verschillende soorten lasverbindingen te maken, zoals hoeklassen, vlakke lassen en buislasmoffen.lassen

Nauwkeurigheid van TIG-lassen

TIG-lassen is een zeer nauwkeurige bewerking. Een van de voornaamste redenen waarom TIG-lassen nauwkeurig wordt genoemd, is de mogelijkheid om een smalle lasboog te creëren. Door gebruik te maken van een tungstenelektrode en een inert gasomhulling, kan de lasboog zeer fijn en geconcentreerd zijn. Dit maakt het mogelijk om zeer kleine lasnaden te maken en maakt TIG-lassen ideaal voor toepassingen waar precisie en detail belangrijk zijn, zoals bij het lassen van dun plaatwerk.

Bovendien biedt TIG-lassen de lasser volledige controle over de warmte-input. Dit betekent dat de warmtezone nauwkeurig kan worden geregeld, waardoor het risico op oververhitting en vervorming van het dunne plaatwerk wordt verminderd. Dit resulteert in een hoge kwaliteit lasnaad met minimale vervorming. De las is doorgaans schoon, zonder spatten, poriën of scheuren, wat de duurzaamheid en esthetische waarde van het laswerk verbetert.

In conclusie biedt TIG-lassen vele voordelen voor dun plaatwerk van staal, roestvrij staal en aluminium. Het biedt nauwkeurigheid, hoge kwaliteit van de las en veelzijdigheid. Deze voordelen maken TIG-lassen de ideale keuze voor toepassingen waar precisie, netheid en duurzaamheid vereist zijn. Bent u benieuwd wat Van Schijndel Metaal voor u kan betekenen op het gebied van laswerk? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op

Leave a Reply