Wat zijn de RVS poedercoat mogelijkheden

Kantoormeubilair, auto-onderdelen, behuizing van informatiezuilen en hekwerk. Wat is hun overeenkomst? Een laag poedercoating. Dat is niet voor niets: poedercoating levert een sterke, duurzame egale laag die beschermt tegen roest en krassen. Is het mogelijk om al deze rvs producten te poedercoaten?

Kan je RVS poedercoaten?

Kan je RVS poedercoaten? Absoluut! RVS is een uitstekend materiaal voor poedercoating, dankzij zijn geleidende eigenschappen. Het is echter cruciaal om deze taak over te laten aan een expert, zoals Van Schijndel Metaal, die gespecialiseerd is in zowel plaatbewerking als poedercoaten. Met meer dan 50 jaar ervaring biedt Van Schijndel Metaal niet alleen deskundig advies over de mogelijkheden, maar garandeert het ook maatwerk voor het beste resultaat. Poedercoaten metaal

Wanneer is poedercoaten niet geschikt voor je product?

Poedercoating is een elektrostatisch proces: het product waarop de coating wordt aangebracht moet daarom van geleidend materiaal zijn. Bijvoorbeeld staal, RVS of aluminium. Geleidt het materiaal van jouw product niet? Dan blijft de poeder niet ‘plakken’.
Om een goede laag aan te brengen moet je product of onderdeel bestand zijn tegen hoge temperaturen. De meeste producten van aluminium of staal zijn dat wel. Is jouw product dat niet? Dan is poedercoating niet de beste keus.

Poedercoating: duurzaam, constante kwaliteit, talloze kleuren,  ook voor kleine aantallen

Voordelen van poedercoating

Is je product of onderdeel van geleidend materiaal gemaakt én bestand tegen hoge temperaturen? Dan is poedercoating een goede keus voor de beschermende finishing touch van je plaatwerk. Poedercoating heeft namelijk veel voordelen:

• Het proces is goed controleerbaar en reproduceerbaar. Dat levert voor alle producten dezelfde kwaliteit op: een goede kleurechtheid over het gehele metaal, de gehele batch en ook in verschillende orders.
• Het heeft een snelle levertijd: na afkoelen kun je het product direct gebruiken, of verder verwerken.
• 1 laag geeft al goede dekking. Ook op de kanten en de randen.
• Hoge mechanische belastbaarheid van de coatingslaag: het is slijtvast en krasvast.
• Het is duurzaam: er komen geen oplosmiddelen aan te pas. Ook komen er geen gevaarlijke stoffen vrij.
• Het is ook geschikt voor kleine aantallen en enkele stuks.

Poedercoaten niet altijd de beste keus

• En het heeft eindeloze mogelijkheden: meer dan 2.200 RAL-kleuren zijn mogelijk. Van mat tot hoogglans, (fijn-)structuur, metallic, hamerslag. Hetzelfde product kun je met een andere kleur of structuur een totaal andere uitstraling geven.

Benieuwd of de voordelen van poedercoating ook voor jouw plaatwerk gelden?

Van Schijndel Metaal heeft een eigen poederlakinstallatie. Met 50 jaar ervaring in plaatbewerking en poedercoaten adviseren we je niet alleen over wat er mogelijk is, maar leveren we maatwerk met het beste resultaat.

Neem contact met ons op, we denken graag met je mee.

Neem contact op